2010bydgoszcz_01Witam wszystkich serdecznie

Jako uczestniczka jestem bardzo zadowolona, że mogłam wziąć udział w konkursie sprawni, niepełnosprawni przenikanie światów. Po, mimo że temat ten był trudny zdecydowałam się na podjęcie tego wyzwania. Nie liczyłam na to, że moja praca zostanie wyróżniona. Chciałam przez nią pokazać, że nie tylko sprawni pomagają niepełnosprawnym, ale również my sprawni  uczymy się wiele od nich. Zaproszenie na wręczenie nagród przyjęłam z wielką radością. Stało się ono dla mnie mobilizacją do dalszego działania  już nie tylko w miejscu zamieszkania, ale i w fundacji Arka.

2010bydgoszcz_02Mimo to, że mam kontakt z osobami niepełnosprawnymi i obracam się wśród nich poznawanie nowych ludzi daje mi wiele satysfakcji, pozwala rozwinąć wiedzę na temat środowiska, poznać wiele różnorakich zachowań i niezwykłych osobowości. Na pewno będę starała się angażować w działania fundacji, gdyż uważam, że warto pomagać. Chciałabym bardzo podziękować za wyróżnienie jest to dla mnie wielki zaszczyt. Niezwykła lekcja pokory, niecodziennej wrażliwości, niezapomnianych  wzruszeń, jakie przyszło mi przeżyć w czasie konferencji w Bydgoszczy zapadnie długo w mojej pamięci. Mam nadzieję, że będzie jeszcze ponowna szansa spotkania się na pokładzie Arki i będę mogła być pomocna dla wielu z Was. Serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam Marta Szklarska