Jeżeli popierasz naszą działalność możesz wesprzeć nas  darowizną na cele statutowe fundacji:

Credit Agricole Bank Polska S.A     27 1940 1076 3046 3226 0000 0000

PAY ROLL

Serdecznie zapraszamy do aktywnego zaangażowania się w działania na rzecz Fundacji!

Szukamy firm, które zechciałyby się zaangażować w akcje przekazywania końcówki od pensji na rzecz naszej Fundacji. Procedura jest bardzo prosta, wystarczy wypełnić krótki formularz i sprawa załatwiona! Sprawdźcie czy w Waszym otoczeniu są osoby lub firmy, które byłyby zainteresowane tą formą wsparcia fundacji. Jeśli tak to prosimy o kontakt-prześlemy Wam materiały i szczegółowe informacje lub skontaktujemy się bezpośrednio ze wskazaną firmą.

ze swojego rozliczenia podatkowego
Nasza Fundacja to organizacja pożytku publicznego.

Jeżeli po zapoznaniu się z naszą działalnością uważacie Państwo, że dotychczasowe nasze działania mobilizują niepełnosprawnych do aktywnego uczestnictwa w życiu i spełniają Państwa oczekiwania, możecie wesprzeć nasze przedsięwzięcia.

Jesteśmy organizacją pożytku publicznego, w związku z czym każda osoba może przeznaczyć 1,5 % swojego podatku dochodowego na cele statutowe naszej fundacji.
Decydując o przekazaniu 1,5 % podatku zyskujecie pewność, że Wasze pieniądze będą właściwie zagospodarowane.

Posiadamy status organizacji pożytku publicznego.
Zgodnie z wprowadzonymi przepisami każdy podatnik może przy rozliczaniu dochodu odliczyć od podatku 1,5% i wpłacić na konto organizacji pożytku publicznego.

Decydując się na wsparcie Fundacji Arka Bydgoszcz zyskujecie Państwo pewność, że Wasze pieniądze będą właściwie zagospodarowane i pozwolą niepełnosprawnym na aktywniejsze życie społeczne.

Jak przekazać 1,5% podatku dla Fundacji "ARKA"

Wystarczy wypełnić standardowy formularz rocznego zeznania podatkowego (PIT), którego używasz każdego roku, a w nim rubrykę "Wniosek o przekazanie 1,5% podatku należnego na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego". Są tam trzy pola, w które wpisujesz kolejno pełną nazwę : FUNDACJA ARKA BYDGOSZCZ nasz numer wpisu do KRS: 0000294020, obliczoną równowartość 1,5% podatku należnego (należy zaokrąglić do pełnych dziesiątek groszy w dół).

Obecnie wystarczy podać jedynie nr KRS wybranej fundacji bez konieczności podawania jej nazwy.

Pieniądze (1,5% podatku) zostaną przekazane przez Urzędy Skarbowe na konto naszej fundacji UWAGA: Nowe formularze podatkowe (w części "Informacje uzupełniające" zaraz po "Wniosku o przekazanie 1,5% podatku") umożliwiają wyrażenie zgody na przekazanie nam przez fiskusa Państwa danych osobowych. Pozwalają również na przekazanie danych ułatwiających kontakt np. adresu e-mailowego. Dotąd wpłaty dokonywane przez Urzędy Skarbowe były anonimowe i w postaci zbiorczej. Zachęcamy Państwa do skorzystania z nowych możliwości utrzymywania z nami kontaktu. Dzięki temu, będziemy mogli listownie potwierdzić przekazanie nam środków oraz na bieżąco informować o ich wykorzystaniu.

Będziemy bardzo wdzięczni
za wsparcie naszej działalności.