RODO

W związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektyw 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) (dalej Rozporządzenie 2016/679), informujemy, iż od dnia 25 maja 2018r. będą Państwu przysługiwały określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przez Fundację Arka Bydgoszcz.

Jednocześnie na podstawie art. 13 Rozporządzenia 2016/679 informujemy, iż od dnia 25 maja 2018 aktualne są poniższe informacje i zasady związane z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przez Fundację Arka Bydgoszcz.

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Arka Bydgoszcz, ul. Warszawska 25, 85-534 Bydgoszcz

2. Fundacja Arka Bydgoszcz wyznaczyła inspektora ochrony danych osobowych, z którym można skontaktować się poprzez e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

3.Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu :

- wykonywania działań statutowych fundacji

- dla celów wypełniania obowiązków prawnych ciążących na Fundacji Arka Bydgoszcz

4. Państwa dane osobowe będą przekazywane:

- operatorom pocztowym i kurierom

- bankom w zakresie realizacji płatności (refundacji 1%)

- organom uprawnionym do otrzymywania Państwa danych osobowych na podstawie przepisów prawa

- podmiotom świadczącym na rzecz Fundacji Arka Bydgoszcz usługi niezbędnej do wykonywania zawieranej z Państwem umowy, takie jak na przykład usługi księgowe.

5. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres trwania umowy lub projektu.

6. Każdą z wyrażonych zgód można wycofać w dowolnym momencie.

7. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz żądania ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu względem przetwarzania danych.

8. Przysługuje Państwu także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia 2016/679.

9. Państwa dane nie będą podlegały profilowaniu